İçeriğe geç

Cennette Uyku Yok Mu

Cennette hangi duygular yok?

Küfür, şirk, sapkınlık gibi kötü inançların orada yeri yoktur. Yalan, iftira, kara çalma, açgözlülük gibi kötü alışkanlıklar… Cennet bütün kötü alışkanlıklardan ve karakterlerden uzaktır.

Cennette gece ve gündüz var mı?

Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Cennette gece yoktur.” Günler vardır. İmam-ı Şerani’nin âlimler hadisine göre, gündüzler arasında perdeler vardır. Perdeler ve kapılar kapandığında bir gün sona erer ve perdeler ve kapılar tekrar açıldığında yeni bir gün başlar.

Öldükten sonra cennette kaç yaşında olacak?

Bu konudaki hadise göre, cennet ehli otuz üç yaşında cennete gireceklerdir. İbn Kayyim -Allah ona rahmet etsin- bu yaş hakkında şöyle demiştir: “Bu yaşta (otuz üç yıl) şüphesiz çok hikmetler görülür. Çünkü bu yaş, kişinin lezzetleri en iyi şekilde tattığı yaştır.”

Cennette her şey olacak mı?

“Orada (cennette) arzu ettiğiniz her şey var, Allah’ın bir hoş geldini. İstediğiniz her şey orada sizin için var.”614 Böyle denilmiştir.

Cennette neler yoktur?

Cennette kişiye özel villalar, saraylar, bal ve şerbet şelaleleri, çeşit çeşit ürünler veren ağaçlar, hayal edilemeyecek güzellikteki yaylalar, gölgelikler, cennete gitmeyi hak edenlerin tüm isteklerini yerine getiren huriler ve gilmanlar bulunmaktadır.

Cennette ne giyilecek?

İnsan, yapay giysiler olmadan çıplak ve çıplak olarak diriltilecektir. Cennet ve cehenneme gelince, cennette cennet giysileri ve cehennemde cehennem giysileri olacağına işaret eden ayetler ve gelenekler vardır. Bunlar, bu dünyadaki giysiler gibi yapay değildir. Bunlar doğal, yaşayan ve bilinçli giysilerdir.

Cennette 7 dakika nedir?

İki kişi dolaba girer ve orada oturup yedi dakika boyunca konuşur ve sohbet eder. Oyun tam bir gençlik oyunudur; hatta bu dolaptayken birbirlerine çıkma teklifinde bile bulunabilirler.

Cennette bir gün kaç?

Bir görüşe göre, kıyametin süresi inanmayanlar için elli bin yıl, inananlar için ise günün belli bir kısmı olacaktır. Ayrıca, ahiretin toplam süresinin elli bin yıl olduğunu iddia edenler de vardır. Ancak, bizim görüşümüze göre, bu yorumların hiçbirinin kabul edilebilir bir temeli veya gerçekliği yoktur.

Cennette zaman kavramı olacak mı?

Canlı bir varlık, zaman ve mekan kavramının dışında düşünülemez. Tıpkı bedenin zühd ve ibadet yoluyla ışık kazanıp ruhla uyumlu ve ahenkli hale gelebilmesi gibi, ahiretteki zaman ve mekan kavramları da ışık ve zarafet tutarlılığına sahip olacaktır.

Ahirette bedenimiz olacak mı?

Büyük kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ölümden sonra dirilişin ve ahiretteki ikinci hayatın ruh ve bedenle olacağı ifade edilmektedir. Yani hem ruhsal hem de fiziksel olacaktır.

Cennette boyumuz ne kadar olacak?

“Kim cennete girecekse, altmış zira uzunluğunda olan Adem suretinde girecektir…” diye genişçe nakletmektedir (Ahmed b. Hanbel, 2001, XIII, s. 504; Müslim, 1992, Cenne, 28; Bağavi, 1983, XII, s. 254).

Ahirette insanlar birbirini tanıyacak mı?

Evet, insanlar birbirlerini tanıyacaklar; cennetteyseler cennette beraber olacaklar, cehennemdeyseler cehennemde beraber olacaklar. Kaş aldırıp saç ektirmek günah mıdır? Saç ektirmenin veya kaş aldırmanın bir sakıncası yoktur. Burun estetiğinde ise burunda çok çirkinlik varsa düzeltilmesinde bir sakınca yoktur.

Cennette herkes birbirini tanıyacak mı?

Evet, insanlar birbirlerini tanıyacaklar; cennettelerse cennette birlikte olacaklar ve cehennemdelerse cehennemde birlikte olacaklar. Kaş yolmak ve saç ekimi yaptırmak günah mıdır? Saç ekimi yaptırmanın veya kaş yolmanın bir sakıncası yoktur.

Cennette bizi kim karşılayacak?

Bazı hadislerde gök bekçilerinin başındaki meleğe “Hâzin”, bazı hadislerde ise “Rıdvan” denmektedir. Rıdvan, Yüce Allah’ın insanlığa vermiş olduğu nimet ufkudur.

Cennette kavga var mıdır?

Ayet ve hadislerde cennet tasvirlerinin ortaya koyduğu genel çerçeve şudur: Cennet hayatı, tam bir rahatlık ve refah içinde geçen bir hayattır; hastalık, yaşlılık, sakatlık, yoksulluk, mücadele, keder, acı gibi dünya hayatının maddi ve manevi olumsuzluklarının hiçbiri cennette yoktur; Allah’ın rızasına kavuşmak…

Cennette çocuklarımız yanımızda olacak mı?

Kuran’da cennete gidecek olanlara aileleriyle birlikte orada olacakları müjdesi verilir. Birçok ayette dile getirilen bu müjdenin tek şartı, ailenin her ferdinin iman etmesi ve iyi işler yapmasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir