İçeriğe geç

Durra Ne Demek Arapça

Arapça hadra ne demek?

Kelimenin Arapçadaki tam anlamı “varlık”tır.

Sayra Arapça ne demek?

Sayra kelimesi gökyüzünde akan suyun çıkardığı ses anlamına gelir. Aynı zamanda Sayra ismi cıvıldama ve ötüşme anlamına da gelen bir isimdir.

Hira Arapça ne demek?

Hira isminin anlamı arama, araştırma eylemidir. Her iki anlamı da ifade eden Hira ismi Arapça kökenli bir isimdir. Arapçada “aramak” anlamına gelen bu isim aynı zamanda Suudi Arabistan’daki bir dağın ismidir. İlk ayetler Peygamberimize (s.a.v.) bu dağda vahyedilmiştir.

Deren Arapça ne demek?

Deren isminin Türkçe anlamı “derleyici, toplayıcı”dır.

Hadra zikri nedir?

Hadra (Arapça: حضرة‎, romanize: Ḥaḍrah), Sufi tarikatları tarafından gerçekleştirilen kolektif bir yüce ritüeldir. Genellikle perşembe akşamı yatsı namazından sonra, cuma günü cuma namazından sonra veya pazar akşamı gerçekleştirilir ve ayrıca özel İslami bayramlarda ve geçiş ritüellerinde kutlanabilir. Hadra (Arapça: حضرة‎, romanize: Ḥaḍrah), Sufi tarikatları tarafından gerçekleştirilen toplumsal bir ritüeldir. Genellikle perşembe akşamı yatsı namazından sonra, cuma günü cuma namazından sonra veya pazar akşamı gerçekleştirilir ve ayrıca özel İslami bayramlarda ve geçiş ritüellerinde kutlanabilir.

Hadra kız ismi mi?

Ülkemizde erkek çocuk isimlerinden biri olan Hadra, Arapça kökenlidir. Arap ülkelerinde yaygın olarak “Hazra” olarak da kullanılan bu isim, hudret fiilinden türemiştir.

Zayra ne demek?

Zaira (hayvan), Blondeliini kabilesinin bir ırkı.

Liya hangi dilde?

Arapça kökenli olan Liya ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir. Güzel anlamı ve hoş sesi nedeniyle en çok tercih edilen kız isimlerinden biridir.

Kayra Türk ismi mi?

Kayra ismi hem kızlar hem de erkekler için kullanılan bir unisex isimdir. Türk kökenlidir. Kayra ismi öncelikle çok saygı duyulan veya itibar edilen birinden gelen nezaket, zarafet, bağış, atıf, iyilik anlamına gelir.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Esila ne demek?

“Esila” (أسيلة) kelimesi Arapçada “akşam vakti” anlamına gelir. Bu isim günün sonu, huzur ve sükunet anlamına gelir. Aynı zamanda “Esila” kelimesi İslam kültüründe önemli bir yere sahiptir ve Kuran-ı Kerim’de geçmektedir.

Zümra ne demek?

Zümra ismi tam anlamıyla güzel, iyi, ahlaklı, cesur, yiğit, zeki ve bilgili kadın anlamına gelir. Zümra isminin sözlük anlamları arasında güzel, iyi, ahlaklı, cesur ve yiğit yer alır.

Nil isminin anlamı nedir?

Nil ismi kızlar için tercih edilen Farsça kökenli bir isimdir. Öncelikle koyu mavi, mavi anlamına gelir. Öte yandan Mısır’dan geçip Akdeniz’e dökülen nehrin ismidir.

Arapça dans ne demek?

Dans (Fransızca: Danse) veya Raks (Arapça: رقص), tüm vücudun estetik olarak müziğin ritmine göre eğitilebildiği bir gelenek, bir sanat, bir tedavi biçimi veya basitçe bir ifade biçimi olabilir.

Larin ne demek?

Geçmişte İran, Basra Körfezi ve Hint Okyanusu çevresinde kullanılan bir tür madeni para Larin olarak bilinir. Bu anlamı nedeniyle zamanla kızlar için bir isim olarak kullanılmıştır. Larin ismi kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kişilik ile karakterize edilir.

Hımar Arapça ne demek?

Arabistan’da kadınlar İslam’ın gelişinden önce bile himara başörtüsü takıyorlardı, ancak genellikle boyunlarını ve göğüslerini örtmüyorlardı. Hicab kavramıyla aynı olmasa da, “hicab” kelimesi bazen “eşarp” olarak çevrilir.

Arapça haza ne demektir?

Haza, Arapçada beyefendiler için kullanılan yabancı bir kelimedir. Türkçeye çevrildiğinde, bu ve şu anlamına gelir. Bu şekilde söylenmesinin iyi bir nedeni vardır. Beyefendilere hayranlık duymak ve onları övmek için kullanılan kısa bir kelimedir.

Hamr Arapça ne demek?

hamr – İngilizce sözlük. Arapça χmr kökünden gelen χamr خمر “şarap” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. (NOT: Bu kelime, Arapça χamara خمر “şişmiş, fermente olmuş” fiilinin faˁl ölçüsündeki mastarıdır.)

Hazain ne demek Osmanlıca?

(ﺧﺰﺍﺋﻦ) i. (Ar. ḫazіne, ḫazā’in çoğulu) hazineler: Tekrar çok gördüm / Tekrar bazı hazineler buldum (Ziyâ Paşa).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir