İçeriğe geç

Bağımsızlık Diğer Adı Nedir

Bağımsızlık yerine ne kullanılır?

Özgürlük kelimesi bağımsızlık kelimesinin eş anlamlısıdır. Bir cümle kurarken bağımsızlık kelimesi yerine özgürlük kelimesini kullanabilirsiniz.

Bağımsızlık neyi çağrıştırıyor?

Bağımsız: Davranışlarını, tutumlarını ve girişimlerini hiçbir gücün etkisi altında kalmadan kontrol edebilen kişi, özgür, özerk, bağımsız. Özgür: (millet, ülke için) Hükümetle ilgili olarak hiçbir yabancı gücün etkisi altında olmayan, başka hiçbir hükümete bağımlı olmayan, özgür.

Eski Türkçede bağımsızlık ne demek?

🔸 Eski Türkçede istiklal kelimesinin karşılığı “hürriyet” kelimesidir.

Bağımsızlık ne demek Atatürk?

Atatürk’ün ifadesiyle tam bağımsızlık, “siyasi, mali, ekonomik, adalet, askeri, kültürel vb. her konuda tam bağımsızlık ve tam serbestlik” demektir.

Bağımsızlığın diğer adı nedir?

Bağımsızlık veya özerklik, bir milletin veya devletin kendi vatandaşları veya halkı tarafından yönetilebilme yeteneğidir.

Bağımsızlığın eş anlamlısı nedir eodev?

Hürriyet kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğünde eş anlamlısının “hürriyet” olduğunu açıkladı.

Bağımsızlık simgesi nedir?

Bayramlarda ve özel günlerde bayrağımız bağımsızlığımızın sembolü olarak kullanılır; evlere, sokaklara, caddelere, işyerlerine ve alışveriş merkezlerine asılır. Bayrak asarak insanlar bağımsız ve özgür bir devlete sahip olmanın gururunu hissederler.

Bağımsızlıklar nelerdir?

Bağımsızlık (anlam ayrımı)Bağımsızlık – bir ulus veya devletin kendi vatandaşları veya halkı tarafından özgürce yönetilebilme yeteneği.Bağımsızlık – matematikte.Bağımsızlık SavaşıBağımsızlık GünüUlusal bağımsızlık hareketleri.

Tam bağımsızlık nedir?

Tam bağımsızlıktan bahsettiğimizde, bunun açıkça tam bağımsızlık ve siyasi, mali, ekonomik, hukuki, askeri, kültürel ve benzeri konularda tam özgürlük anlamına geldiği açıktır. Yukarıda belirtilen alanlardan herhangi birinde bağımsızlıktan yoksun bırakılmak, gerçek anlamda, milletin ve ülkenin tüm bağımsızlığından yoksun bırakılmak anlamına gelir.

Kişisel bağımsızlık nedir?

Spear ve Kulbok’a (2004) göre özerklik, kişinin kendi eylemleri için harekete geçmesi ve kendini yönetmesi anlamına gelir. Bu bağlamda, bağımsızlık, bireysel başarı, öz güven, öz yeterlilik, mahremiyet, öz düzenleme ve inisiyatif kavramları özerklikle ilişkilendirilebilir (Öksüz, 1997).

Eski Türklerde bağımsızlık ne demek?

Emperyal yönetimin yapı taşları bağlamında karşılaştığımız ilkelerden biridir. Bağımsızlık demektir.

Bağımsız düşünce nedir?

Özgürce düşünmenin, seçmenin, karar vermenin, bir karara sadık kalmanın ve gerektiğinde yeni bilgilerle kararları değiştirmenin ve düzeltmenin başarısıdır. Arama, araştırma, deneme ve ilerleme cesaretidir. Bilgi, sezgi, anlayış, kavrama ve yorumlama gerektiren seçenekleri görme ve irade gücü gerektiren eyleme geçme başarısıdır.

Aşırı bağımsızlık nedir?

Aşırı bağımsızlık, bireyin başkalarının yardımına veya desteğine gerçekten ihtiyaç duyduğunda bile her konuda tamamen bağımsız olma çabasıdır. Bir kişinin bağımsızlık ihtiyacı sağlıksız bir aşırılığa ulaştığında buna aşırı bağımsızlık denir.

Şekilde bağımsızlık nedir?

Bağımsızlık; denetim kuruluşunun, denetçinin veya denetim ekibinin bir üyesinin; konuya ilişkin tüm durum ve olguları değerlendiren makul ve bilgili üçüncü kişilerin, dürüstlük, tarafsızlık ve mesleki şüphecilik ilkelerini tehlikeye attığı izlenimini verebilecek durum ve davranışlardan kaçınması anlamına gelir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlıkla ilgili sözleri nelerdir?

Ulusal egemenlik için hayatımı vermek benim vicdan ve şeref görevimdir. Özgürlüğün olmadığı bir ülkede ölüm ve yıkım vardır. Tüm ilerleme ve kurtuluşun anası özgürlük ve bağımsızlıktır. Ben, ulusumun en büyük mirası ve atalarımın en değerli mirası olan bağımsızlığa olan sevgiyle dolu bir adamım.

Bağımsızlık cümle içinde nasıl kullanılır?

Bağımsızlık kelimesi ile örnek cümleler Ali bağımsızlığa doğru ilk adımını attı. Her vatandaş bu ülkenin bağımsızlığı için bir askerdir. Özgür ve bağımsız bir yaşam her ülkenin her vatandaşının en temel hakkıdır. Tam bağımsız Türkiye kalkınma yolunda kararlı adımlar atmaktadır.

Bağımsızlığın zıt anlamlısı nedir?

Bağımsızlık kelimesi özgürlük anlamına geldiğinden esaret ve tutukluluk kelimeleri bağımsızlık kelimesinin zıt anlamlılarıdır.

Bağımsızlık ne demek felsefe?

Bağımsızlık konusunda, hiçbir baskı ve olumsuzluk olmadığını belirtir. Bu bağlamda, kişinin kendisi olduğu fikrini iletmek amaçlanır. Kişi kendisi olarak hareket ettiği için gönüllü olarak hareket eder.

Bağımsızlıklar nelerdir?

Bağımsızlık (anlam ayrımı)Bağımsızlık – bir ulus veya devletin kendi vatandaşları veya halkı tarafından özgürce yönetilebilme yeteneği.Bağımsızlık – matematikte.Bağımsızlık SavaşıBağımsızlık GünüUlusal bağımsızlık hareketleri.

Tavsiyeli Bağlantılar: Isıtıcı Jel Nasıl Isıtılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ödemeyi Elden Alan Gaziantep Escort